Wednesday, December 31, 2014

Penutup Entry 2014









Setelah sekian lama mendiamkan diri, 
aku kini muncul pada saat 2014 bakal melabuhkan tirainya.
Pada mulanya, memang niat aku untuk terus berhenti menjadi seorang penulis blog. 
Tapi aku tak dapat nak menahan rindu singgah di blog kawan-kawan.
Sebenarnya aku dah delete terus akaun blogger ni, aku ingatkan tak boleh bukan terus.
Aku try bukak, dan boleh undeleted blog. Hahaaha gembiranya aku.
Aku tak akan delete blog ni, tapi aku akan delete entry-entry yang entah apa-apa. 



Tahun 2014,penuh dengan suka dan duka. 
Bukan aku sahaja yang melalui episod suka dan duka, malahan seluruh Malaysia melaluinya.
Terutamanya mengenai MH370. MH17 dan QZ8501. 
Bila teringat tentang MH370, aku tertanya-tanya. Apa khabar mereka?
Apa status mereka? Masih hidup lagi atau sudah tiada lagi. 


Aku berdoa semoga mereka yang diberi ujian dari Allah, 
dapat bersabar dan terima dengan redha. Allah takkan menguji hambaNya diluar kemampuan.
Ujian dan dugaan tandanya Allah sayangkan seseorang itu. 




Photobucket

Monday, October 13, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 25 : Berita Terkini Hari Ini Yang FatenMeera Baca.


Hari ini aku terbaca berita tentang TYPO dan JEJANTAS. 
Sebenarnya berita 12/10/14 tapi aku tertinggal kereta api. hihihihi. 




Sepupu ada kirim gambar ni dalam wassap family. Aku pelik jugak JENAZAH? 
dah kenapa. Baru aku paham lepas tengok FB.



Hahaha, PM terus. Tapi awat nama dia lain. 




Jejantas Lebuhraya Perling-Pasir Gudang.










Photobucket

Cabaran 30 Hari : Hari 24 : Rumah Impian FatenMeera

 



Rumah idaman aku ialah PENTHOUSE APARTMENT.
Tapi angan-angan je lah kan. Memang tak mampu lah nak dapat rumah macam gini. 
Hahahahaha. Kerja lah 10Tahun pon. Memang tak mampunya. 
Padan duk bayar hutang pinjaman je. Hahahahah. 
Tapi at least ada jugak angan-angan. hihihi. 
Jom tengok gambar. 



Penthouse ni style two-storey. Macam ade loteng tu. Hihihi.
Bilik yang sangat luas untuk master bedroom dengan dinding dia semua cermin. Hahahaha. 
Tapi aku tak pasti lah rumah macam ni ada bilik or tak. Hahahha



Pastu aku nak bathroom yang luas jugak. Pastu nak ada jakuzi. hahaha. 
Luxury habis nih. 




Aku nak dapur yang style island tu. Tak kisah dapur kecik. hahaha. 
Kalau anak ramai takdan nak duk umah cenggini. Balik awal lah. 
Kalau nak duk umah cenggini, sila berdua sahaja. Hahahaha. 



Oke, dah habis berangan kan. 
Last-last rumah cenggini je mampu aku dapat. Hahahha



Macam lawa je rumah macam ni. Hihii
Oke, sekian sahaja Rumah Impian Fatenmeera




Photobucket

Saturday, October 11, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 23 : Pekerjaan yang anda ingin selain kerja anda sekarang


Aduh, orang lain dah habis. Aku masih hari 23. Perlu teruskan jugak cabaran ini. Taknaklah separuh je jalan je. Tak syiok lah gitu kan. Hahaha, aku suka task ini. Nak tau sebab apa? hihihi. Sebab kerja aku sekarang ialah 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 




PENGANGGUR TEGAR!!!






Aku tak kisah pon kerja apa. Yang penting kerja. HIhihihihi







Photobucket

Cabaran 30 Hari : Hari 22 : Destinasi Percutian Impian FatenMeera

Ehem ehemmmm.
Apesal banyak sangat task pasal tempat percutian ni. Hahaha. 
Dah sah-sah lah KOREA kan? Hahaha
Memang dasar lah hantu korea ni.


Tapi aku nak sangat-sangat pergi melawat LANGKAWI DAN PULAU PINANG! 
Tu je Terima Kasih. Heeee
Photobucket

Saturday, October 4, 2014

Terputus Bekalan.



Huhuhu terputus bekalan apa??? Laptop takde haa nak update blog. Nak tak nak terpaksa bergantung harap pada smartfone ni. Tapi tak suka, sebab takleh nak blogwalking blog kawan-kawan. Satu lagi bila type dekat fone ni selalu je typoooooo... 

Cabaran 30Hari ku belum habis lagi ni. Huhuhu. Kenapa leyh terputus bekalan laptop? Adiklah punya pasal. Sekolah tu buat lah cara orang sekolah. Balik sekolah je sibuk nak laptop. Aku nak download Running Man lagi. Bila aku download kau yang sibuk nak tengokk jugakk. Dah lah manja nak mampus, mama pulak duk manja2 kan dia. Ikut je sume apa yang dia nakkkkk. 

Hari ni genap seminggu aku berkurung dalam bilik. Kalau keluar pon, pergi mandi, toilet, keluar jalan2 naik kereta, ambil makanan. Makan pon dalam bilik. Banyak kot stok makanan. Bukan apa, aku ni panas baran, so better aku duduk dalam bilik. Kan ade je bnde buat aku sakit hati bila duk kat luar, makin besar api kemarahan aku ni. 

Sunday, September 28, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 21 : Tempat Yang FatenMeera Ingin Pergi Dan Tak Pernah Pergi

Dua-dua tempat ini aku INGIN PERGI dan TAK PERNAH PERGI. Heeeee, Nak tau tak tempat tu?? 
LANGKAWI DAN KOREA SELATAN.
 Siyesly, aku belom pernah sampai Langkawi, kalau Korea tu logik lah kan aku tak sampai lagi. Heeee. 


LANGKAWI !!

Dataran Lang, Pulau Langkawi



Langkawi Cable Car



Underwater World Langkawi



Beras Terbakar


Makam Mahsuri


dan banyak lagi lahhh. 




KOREA SELATAN !!!


Banpo Moonlight Rainbow Bridge



63 Building




Bukchon Hanok Village



Hangang Cruise




Hello Kitty Cafe




Petite France




Yangpyeong English Village




Nami Island




N Seoul Tower




Cheongte Stream


Photobucket

Saturday, September 27, 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 20 : Quote Kegemaran FatenMeera


My Favorite Quote. 

Cover FB
Photobucket

Cabaran 30 Hari : Hari 19 : 1 Resepi kegemaran FatenMeera

Salah satu resepi kegemaran aku ialah

IKAN SINGGANG @ SINGGANG IKAN TONGKOL






Gitu namanya, orang ganu mmg panggil lauk ni ikan singgang. Sebab terpulang pada selera memasing nak letak ikan apa. Ikan tongkol tu kat ganu ni panggil ikan aye. Tapi kalau aku masak, aku letak je ikan apa yang ada alam peti ais. Dan resepi ni sangat senang. hahahaha. Mula-mula letakkan air dalam periuk, lepastu masukkan ikan, bawang putih, bawang merah, asam keping, tomato, cili padi, garam, dan gula. Dah siap. Resepi di hari malas or bila takde bahan dalam peti ais. 



Photobucket

Cabaran 30 Hari : Hari 18 : Siri TV Kegemaran FatenMeera

Siri TV kegemaran aku ialah 

- Running Man

- Cool Kiz On The Block

- Let's Go Dream Team

- The Superman Return

- The Human Condition

- 2 Days 1 Night
Photobucket