Thursday, March 8, 2012

Selamat Hari Wanita Sedunia..

Assalamualaikum..

Entry ini ditujukan kepada wanita yang telah membawa saya kesana kemari dengan perut yang sarat selama sembilan bulan. Dan telah menjaga saya sehingga masih mampu bernafas sehingga ke hari ini. Alhamdulillah, saya bersyukur kerana masih mempunyai mama yang menyayangi saya, menjaga saya, mengasuh saya sehingga sekarang. Segala kekhilafan saya terhadap mama hanya saya yang mengetahuinya.

Mama(RosAnita Binti Sulong),lahir tanggal 18 Ogos 1966, dan telah melahirkan enam orang anak. Tiga lelaki, dan tiga perempuan. Antara anaknya ialah Wan Nur Fatihah Ilani, Wan Muhammad Fathuddin, Wan Nur Fatin Amirah, Wan Muhammad Fathurahim, Wan Nur Fatimah Ezzah, dan Wan Muhammad Fathunazmi. Dan mama juga pernah mengalami keguguran sebanyak dua kali. Walaupun tin selalu jauh dari mama sejak tin sekolah di sekolah teknik, tapi tin gembira dapat berkongsi masalah dan pengalaman dengan mama. Tin pun selalu dengar masalah mama.

Ya Allah, Kau panjangkan umur mamaku. Kau tabahkanlah hatinya menghadapi masalah di rumah mahupun ditempat kerja, Kau kuatkanlah hati nya untuk menjaga kami adik beradik. Kau berikan kesihatan yang sempurna kepada dia. Mama, tin sayang mama tapi kadang-kadang tin malu nak meluahkan rasa sayang tu. Opss, bukan kadang-kadang, tapi memang tak pernah. Mungkin cuma ada sekali dua. Kami sayang mama..

Selamat Hari Wanita Sedunia kepada Wanita-wanita di dunia, especially buat Grandma saya Wan Nik binti Mat Amin@Awang, Wan Endon, Mama saya, RosAnita binti Sulong, Aunty-aunty che long, che ngah, che de,mak anjang, cik da, che nor, mak dilla, cik yam, mak jiha, mak ya dan buat bakal aunty saya ahad depan cik nolly. Tak sabar nak dapat aunty baru. Hehe. Sekali dengan anak baru..haahaha...Tak lupa aunty-aunty sebelah ayah, mak long, mak teh, suyah, mak alang dan lain-lain. Lupa pulak nak mention sepupu sepapat yang sebaya, k.ena, k.ecah, mysis nono(haha, jahatkan, ketawakan kakak), dan xlupe wat kakak saya yang lain, k.ummu, k.long dan k.ngah..

Antara wanita-wanita yang saya sebut kat atas..

ini mama, tok, dan mysis..

ini mama lagi, che de, dan mysis lagi..

ini mysis, mak jiha, mak ya, and me..

ok, tu je..banyak lak gmbo mysis ngn mama..wassalam..


Photobucket

No comments:

Post a Comment